Concept design voor Sinterklaas- en Kerstverpakkingen

Dit design werd geheel in stijl gepresenteerd op de BEKO najaarsdagen.

Voor BEKO verpakkingen mocht ik in de afgelopen maanden een compleet nieuwe verpakkingslijn ontwerpen. Dat was een leuke opdracht waarbij ik helemaal los mocht en dat begon al met het maken van een moodboard. Hier heb ik twee compleet verschillende concepten neergelegd. Het één wat futuristisch en het ander een krijtbord thema. Het was al snel duidelijk dat deze het zou moeten worden. Het warme gevoel en het feit dat dit compleet wat anders was,
maar toch vertrouwd voelde gaf de doorslag.

De stijl heb ik doorgewerkt op 2 verschillende stansvormen waarbij ik het ene in de kerststijl heb gemaakt en het ander in Sinterklaasstijl. Dit is een subtiel verschil in tekst en een klein icoon. Dit maakt het hele concept mooi voor de bakkerijen die straks de verpakkingen gaan gebruiken. Het concept kan in de bakkerijen terugkomen door gemakkelijk met krijt en stiften aan de slag te gaan.

De verpakkingslijn werd op de BEKO najaarsdagen gepresenteerd in stijl. Ook daarvoor mocht ik een ontwerp maken. Het is een mooie wand, een kastje en een tweetal plateaus geworden met als basis pallethout en krijtbord.
Met een duidelijke werktekening en uitleg is Bjorn Pijl aan de slag gegaan. Bjorn is timmerman en kon mijn idee perfect uitwerken. Het is precies geworden zoals ik het voor ogen had! Samen met mijn collega Anke Verbeek van Creabron heb ik de wand afgewerkt met koperverf en krijtteksten.

beurswand-in-ontwikkeling     beurswand-verpakkingen-kerst-sint-beko     concept-desing-sinterklaasverpakking-kerstverpakking-beko-fb

Bekijk hier nog meer werk waar ik trots op ben